4 Mei - Dodenherdenking


Wandeltocht

Omdat 5 mei dit jaar op een zondag valt, wordt de wandeltocht gehouden op zaterdag 4 mei.

We hebben weer een mooie wandeltocht voor u uitgezet. Dit jaar zullen we niet in een groep lopen maar kunt u individueel de wandeling lopen.

De afstand van deze wandeling is 15 km. De route gaat een groot deel over onverharde wegen en op sommige plekken hebben we een hek waar we via opstapjes overheen mogen. We zullen meerdere plekken aan doen die in het teken staan van de oorlog en herdenken. Ook is het mogelijk om op eigen kosten (4 euro) museum Grebbelinie in het Vizier te bezoeken. Op de helft van de tocht is er een rustpunt ingericht waar u kunt genieten van een kop koffie of thee met iets lekkers erbij.

 

De start zal bij kanoboerderij Berg zijn (Langesteeg 2A), u kunt starten tussen 9.00 en 10.30 uur.

Kosten voor deze wandeling zijn 5 euro inclusief koffie / thee en iets lekkers op het rustpunt.

 


Herdenking gevallenen, stille tocht Asschatterkeerkade

 

Op 4 mei is er bij het oorlogsmonument aan de Asschatterkeerkade een herdenkingsbijeenkomst. Dit monument is door de basisschool ‘t Klavier geadopteerd, leerlingen van deze school zullen de klok luiden en lezen ook gedichten voor.

 

De burgemeester of een wethouder en de voorzitter van de Oranjevereniging Leusden zullen een toespraak houden, tussendoor wordt de muzikale begeleiding verzorgd door “Lisiduna”.

 

Verzamelen bij Van Roomen aan de Asschatterweg 217 om 19:00 uur. Wandelen naar het monument om 19:20 uur.